Édes tejbegríz galuska, ropogós, pirított morzsával
A világ legegyszerűbb receptje következik :). Imádom, mert szuper gyorsan elkészíthető, pehelykönnyű, a mi étkezőasztalunkon kéthetente biztos megfordul. Vigyétek-egyétek, nem fogjátok megbánni!
Hozzávalók 2 főre
a galuskához:
5 dl tej
5 ek. búzadara
2 ek. porcukor
6 ek. zsemlemorzsa
2 dkg vaj
az öntethez:
2 dl tejföl
1 ek. porcukor
A tejet felteszem főni, még hidegen hozzáadom a búzadarát, 1 ek. porcukorral ízesítem.
Folytonos, lassú keverés mellett sűrű tejbegrízt főzök. Félreteszem, langyosra hűtöm.
Kb. 2 dkg vajat (szigorúan vaj, nem olaj!) felhevítek egy magasabb falú serpenyőben.
A forró vajra ráteszek 6 ek. zsemlemorzsát, és folytonos keverés mellett aranyló színűre pirítom.
A gyönyörű, aranyszínűre pirult morzsát megszórom 1 ek. porcukorral, elkeverem.
Egy evőkanállal galuskát szaggatok a langyos, sűrű grízből, egy másik evőkanál segítségével az ábrázolt módon a morzsára teszem. Így járok el egészen addig, míg galuskává nem válik az összes tejbegrízem. Ezután alaposan beleforgatom őket a morzsába.
(Ha valaki szeretne inkább gombócokat formálni belőle, bátran megteheti, én valahogy ezeket az amorf galuskákat részesítem inkább előnyben.)
Az öntethez a tejfölt elkeverem a porcukorral,
Hozzávalók 2 főre
a galuskához:
5 dl tej
5 ek. búzadara
2 ek. porcukor
6 ek. zsemlemorzsa
2 dkg vaj
az öntethez:
2 dl tejföl
1 ek. porcukor
A tejet felteszem főni, még hidegen hozzáadom a búzadarát, 1 ek. porcukorral ízesítem.
Folytonos, lassú keverés mellett sűrű tejbegrízt főzök. Félreteszem, langyosra hűtöm.
Kb. 2 dkg vajat (szigorúan vaj, nem olaj!) felhevítek egy magasabb falú serpenyőben.
A forró vajra ráteszek 6 ek. zsemlemorzsát, és folytonos keverés mellett aranyló színűre pirítom.
A gyönyörű, aranyszínűre pirult morzsát megszórom 1 ek. porcukorral, elkeverem.
Egy evőkanállal galuskát szaggatok a langyos, sűrű grízből, egy másik evőkanál segítségével az ábrázolt módon a morzsára teszem. Így járok el egészen addig, míg galuskává nem válik az összes tejbegrízem. Ezután alaposan beleforgatom őket a morzsába.
(Ha valaki szeretne inkább gombócokat formálni belőle, bátran megteheti, én valahogy ezeket az amorf galuskákat részesítem inkább előnyben.)
Az öntethez a tejfölt elkeverem a porcukorral,
ezzel díszítve tálalom a galuskákat.