Édes tejbegríz galuska, ropogós, pirított morzsával

A világ legegyszerűbb receptje következik :). Imádom, mert szuper gyorsan elkészíthető, pehelykönnyű, a mi étkezőasztalunkon kéthetente biztos megfordul. Vigyétek-egyétek, nem fogjátok megbánni!


Hozzávalók 2 főre
a galuskához:
5 dl tej
5 ek. búzadara
2 ek. porcukor
6 ek. zsemlemorzsa
2 dkg vaj

az öntethez:
2 dl tejföl
1 ek. porcukor 




 

A tejet felteszem főni, még hidegen hozzáadom a búzadarát, 1 ek. porcukorral ízesítem. 











Folytonos, lassú keverés mellett sűrű tejbegrízt főzök. Félreteszem, langyosra hűtöm.





Kb. 2 dkg vajat (szigorúan vaj, nem olaj!) felhevítek egy magasabb falú serpenyőben.










A forró vajra ráteszek 6 ek. zsemlemorzsát, és folytonos keverés mellett aranyló színűre pirítom. 










A gyönyörű, aranyszínűre pirult morzsát megszórom 1 ek. porcukorral, elkeverem.






 
Egy evőkanállal galuskát szaggatok a langyos, sűrű grízből, egy másik evőkanál segítségével az ábrázolt módon a morzsára teszem. Így járok el egészen addig, míg galuskává nem válik az összes tejbegrízem. Ezután alaposan beleforgatom őket a morzsába.

(Ha valaki szeretne inkább gombócokat formálni belőle, bátran megteheti, én valahogy ezeket az amorf galuskákat részesítem inkább előnyben.)





Az öntethez a tejfölt elkeverem a porcukorral,













ezzel díszítve tálalom a galuskákat.