Rántott Medve sajt hagymás rizzsel
Nagyon nehéz jó rántott sajtot készíteni, mert ha nem sikerül megfelelő alapanyagot választani, minden próbálkozásunk ellenére is kifolyik a sajt sülés közben, ami elég bosszantó tud lenni. A kimondottan rántani valónak árusított sajtokat én személy szerint pedig egyáltalán nem szeretem. A Medve a legalkalmasabb erre a célra, igaz, itt is be kell vetnünk a bizonyos trükköt, de nem fogunk csalódni!
Hozzávalók 2 főre
a sajthoz:
6 cikk Medve sajt (bármilyen másfajta "kockasajt"-ból is készíthető)
liszt
3 tojás
zsemlemorzsa
csipet só
fél l étolaj
a rizshez:
fél bögre basmati rizs
1 fej vöröshagyma
egy bögre víz
fél tyúkhúsleves kocka
1 ek. olívaolaj
1 mk. só
Először a tojásokat egy csipet sóval, villa segítségével jó alaposan felverem.
Lisztet és zsemlemorzsát készítek mellé. Ezekhez pontos mennyiséget nem tudok megadni, annyira lesz szükség, amennyiben kényelmesen meg tudjuk mártóztatni a sajtokat.
Közben az olajat elkezdem forrósítani, éppen megfelelő hőmérsékletű lesz, mire a panírozással végzek.
Minden sajtot megforgatok a lisztben,
majd a tojásban,
illetve a zsemlemorzsában.
És akkor itt az apró trükk, amit a bevezetőben említettem, a dupla panírozás. Ismét a tojásban hempergetem meg,
majd a zsemlemorzsában, így kerülöm el, hogy a sajt sülés közben kifolyjon.
A mostanra kellő forróságúra hevülő olajba helyezem a sajtokat,
és néha picit megmozgatva, kb. 8 perc alatt aranyszínűre sütöm őket. Az olajból kiemelve, papírtörlővel bélelt tányérra szedem a cikkeket.
A köret elkészítésének kezdő lépéseként a vöröshagymát megtisztítom, kisebb kockákra vágom,
és az olajon puhára dinsztelem.
Ezután hozzáadom a rizst, a fél tyúkhúsleves kockát, a sót, és felöntöm a vízzel.
Ritkán megkeverve, pontosan 10 percig főzöm,
majd elzárom alatta a gázt, és további néhány percig fedő alatt hagyom, hogy a rizs a maradék nedvességet is magába szívja.
Hozzávalók 2 főre
a sajthoz:
6 cikk Medve sajt (bármilyen másfajta "kockasajt"-ból is készíthető)
liszt
3 tojás
zsemlemorzsa
csipet só
fél l étolaj
a rizshez:
fél bögre basmati rizs
1 fej vöröshagyma
egy bögre víz
fél tyúkhúsleves kocka
1 ek. olívaolaj
1 mk. só
Először a tojásokat egy csipet sóval, villa segítségével jó alaposan felverem.
Lisztet és zsemlemorzsát készítek mellé. Ezekhez pontos mennyiséget nem tudok megadni, annyira lesz szükség, amennyiben kényelmesen meg tudjuk mártóztatni a sajtokat.
Közben az olajat elkezdem forrósítani, éppen megfelelő hőmérsékletű lesz, mire a panírozással végzek.
Minden sajtot megforgatok a lisztben,
majd a tojásban,
illetve a zsemlemorzsában.
És akkor itt az apró trükk, amit a bevezetőben említettem, a dupla panírozás. Ismét a tojásban hempergetem meg,
majd a zsemlemorzsában, így kerülöm el, hogy a sajt sülés közben kifolyjon.
A mostanra kellő forróságúra hevülő olajba helyezem a sajtokat,
és néha picit megmozgatva, kb. 8 perc alatt aranyszínűre sütöm őket. Az olajból kiemelve, papírtörlővel bélelt tányérra szedem a cikkeket.
A köret elkészítésének kezdő lépéseként a vöröshagymát megtisztítom, kisebb kockákra vágom,
és az olajon puhára dinsztelem.
Ezután hozzáadom a rizst, a fél tyúkhúsleves kockát, a sót, és felöntöm a vízzel.
Ritkán megkeverve, pontosan 10 percig főzöm,
majd elzárom alatta a gázt, és további néhány percig fedő alatt hagyom, hogy a rizs a maradék nedvességet is magába szívja.
Bár hidegen is nagyon finom, jó melegen a legfantasztikusabb. Kínálhatjuk salátával, majonézzel, sült krumplival is, de bármilyen bogyós gyümölcsmártással is izgalmas lehet.