Rántott Medve sajt hagymás rizzsel

Nagyon nehéz jó rántott sajtot készíteni, mert ha nem sikerül megfelelő alapanyagot választani, minden próbálkozásunk ellenére is kifolyik a sajt sülés közben, ami elég bosszantó tud lenni. A kimondottan rántani valónak árusított sajtokat én személy szerint pedig egyáltalán nem szeretem. A Medve a legalkalmasabb erre a célra, igaz, itt is be kell vetnünk a bizonyos trükköt, de nem fogunk csalódni!



Hozzávalók 2 főre
a sajthoz:
6 cikk Medve sajt (bármilyen másfajta "kockasajt"-ból is készíthető)
liszt
3 tojás
zsemlemorzsa
csipet só
fél l étolaj

a rizshez:
fél bögre basmati rizs
1 fej vöröshagyma
egy bögre víz
fél tyúkhúsleves kocka
1 ek. olívaolaj
1 mk. só







Először a tojásokat egy csipet sóval, villa segítségével jó alaposan felverem.





Lisztet és zsemlemorzsát készítek  mellé. Ezekhez pontos mennyiséget nem tudok megadni, annyira lesz szükség, amennyiben kényelmesen meg tudjuk mártóztatni a sajtokat.




Közben az olajat elkezdem forrósítani, éppen megfelelő hőmérsékletű lesz, mire a panírozással végzek.







Minden sajtot megforgatok a lisztben,










majd a tojásban,









illetve a zsemlemorzsában.





És akkor itt az apró trükk, amit a bevezetőben említettem, a dupla panírozás. Ismét a tojásban hempergetem meg,








majd a zsemlemorzsában, így kerülöm el, hogy a sajt sülés közben kifolyjon.








A mostanra kellő forróságúra hevülő olajba helyezem a sajtokat,





és néha picit megmozgatva, kb. 8 perc alatt aranyszínűre sütöm őket. Az olajból kiemelve, papírtörlővel bélelt tányérra szedem a cikkeket.





A köret elkészítésének kezdő lépéseként a vöröshagymát megtisztítom, kisebb kockákra vágom,






és az olajon puhára dinsztelem.





Ezután hozzáadom a rizst, a fél tyúkhúsleves kockát, a sót, és felöntöm a vízzel.






Ritkán megkeverve, pontosan 10 percig főzöm, 



majd elzárom alatta a gázt, és további néhány percig fedő alatt hagyom, hogy a rizs a maradék nedvességet is magába szívja.









Bár hidegen is nagyon finom, jó melegen a legfantasztikusabb. Kínálhatjuk salátával, majonézzel, sült krumplival is, de bármilyen bogyós gyümölcsmártással is izgalmas lehet.