Zöldborsófőzelék sajtos virsliropogóssal

Ha végképp nincs semmi elképzelésem a másnapi ebéd illetően, a zöldborsófőzelék gondolata mindig kihúz a bajból. Fasírttal, főtt tojással készítik legtöbben, de ezzel a ropogóssal sokkal izgalmasabb az eredmény.
Megmutatom, én hogyan készítem.



Hozzávalók 2 főre
a főzelékhez:
300 g mirelit zöldborsó
500 ml víz
150 ml tej
2 ek. liszt
2 tk. barna cukor
fél tyúkhúsleves kocka
egy csipet só

a virsliropogóshoz (10 db):
2 virsli
20 dkg krumpli
5 dkg liszt
10 dkg sajt
néhány csepp víz szükség szerint
morzsolt bazsalikom
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
kb. 5 dl étolaj






Először a főzeléket készítem el.
Ehhez a borsót, a barna cukrot, a fél húsleves kockát, és a csipet sót egy lábasba teszem, és a vízzel leöntve felforralom.






A lisztet a tejjel kézi habverő segítségével csomómentesre elegyítem,











majd folyamatos kevergetés mellett a borsóhoz adom. Amint besűrűsödik, készen is van.






A krumplit megtisztítom, megmosom, felkockázom, és sós vízben megfőzöm.






Mikor megpuhult, krumplinyomón átnyomom, langyosra hűtöm.






A sajtot lereszelem,






a virslit 10 részre darabolom.





A lisztet, a sajtot, a krumplit, és a fűszereket egy tálba teszem, és egyneművé gyúrom. Ha nem akar összeállni, egy-két csepp vizet adok hozzá.






A tésztát 10 részre osztom. Egyesével ellapogatom őket, közepükre egy-egy virslit ültetek, majd a tésztát ráhajtogatom, és golyókat formálok.







Lisztezett tányérra helyezem őket.







Az étolajat felforrósítom,






majd a golyókat mérsékelt lángon, fröcsögésgátló háló alatt, 10 perc alatt pirosra sütöm.









Bármilyen más főzelék mellé, salátákkal fogyasztva, de még mártogatóssal kínálva partikajaként is remek választás!