Amerikai palacsinta
Nem csoda, hogy ez az egyszerű finomság a hazájában akkora népszerűségnek örvend. Ellenállhatatlan, laktató, és fél óra alatt összedobható, ezért akár egy hétvégi reggelinek is szuper választás lehet.
Íme a recept:
Hozzávalók 10 darabra:
190 g liszt
10 g sütőpor
6 g só
10 g porcukor
295 ml tej
1 tojás
45 g vaj
1 tk. étolaj a sütéshez
Egy keverőtálban összekeverem a lisztet, a cukrot, a sót, valamint a sütőport,
és a halom közepébe egy mélyedést készítek.
A vajat felolvasztom,
majd a fentebb említett mélyedésbe töltöm a tojással és a tejjel együtt.
(Tipp: Anyukám úgy szokta készíteni, hogy a tojást szétválasztja, a fehérjét felveri habnak, majd nagyon óvatosan, a már csomómentes palacsintatésztához keveri azt. Az Ő módszerével még légiesebb állag érhető el.)
Kézi habverővel csomómentes tésztává keverem.
A palacsintasütőbe egy teáskanálnyi étolajat öntök,
amit egy ecsettel szétkenek. A sütés során további olajozásra már nem lesz szükség.
A serpenyőt felforrósítom, majd visszaveszem a lángot közepesre.
Körülbelül 1 deciliternyi mennyiségű masszát szedek egyszerre a palacsintasütőbe. 1-2 perc elteltével, mikor megjelennek a kis lyukacskát, alá tudok nyúlni, hogy lássam, világosbarna-e már. Ha igen, egy lapát segítségével, gyors mozdulattal átfordítom,
és további fél percig sütöm a palacsinta másik oldalát is.
Ezt a folyamatot folytatom, míg az összes tészta elfogy.
Én lekvárral tálaltam, de csokiöntettel, juharsziruppal, akár joghurttal és mézzel is nagyon finom.
Íme a recept:
Hozzávalók 10 darabra:
190 g liszt
10 g sütőpor
6 g só
10 g porcukor
295 ml tej
1 tojás
45 g vaj
1 tk. étolaj a sütéshez
Egy keverőtálban összekeverem a lisztet, a cukrot, a sót, valamint a sütőport,
és a halom közepébe egy mélyedést készítek.
A vajat felolvasztom,
majd a fentebb említett mélyedésbe töltöm a tojással és a tejjel együtt.
(Tipp: Anyukám úgy szokta készíteni, hogy a tojást szétválasztja, a fehérjét felveri habnak, majd nagyon óvatosan, a már csomómentes palacsintatésztához keveri azt. Az Ő módszerével még légiesebb állag érhető el.)
Kézi habverővel csomómentes tésztává keverem.
A palacsintasütőbe egy teáskanálnyi étolajat öntök,
amit egy ecsettel szétkenek. A sütés során további olajozásra már nem lesz szükség.
A serpenyőt felforrósítom, majd visszaveszem a lángot közepesre.
Körülbelül 1 deciliternyi mennyiségű masszát szedek egyszerre a palacsintasütőbe. 1-2 perc elteltével, mikor megjelennek a kis lyukacskát, alá tudok nyúlni, hogy lássam, világosbarna-e már. Ha igen, egy lapát segítségével, gyors mozdulattal átfordítom,
és további fél percig sütöm a palacsinta másik oldalát is.
Ezt a folyamatot folytatom, míg az összes tészta elfogy.
Én lekvárral tálaltam, de csokiöntettel, juharsziruppal, akár joghurttal és mézzel is nagyon finom.