Tejfölös krumplifőzelék sajtos virslivel

A krumplifőzelék elkészítésére is igaz a mondás: ahány ház, annyi szokás. Van, aki ecetesen főzi, van, aki fűszerpaprikával, mások habarás helyett a rántást részesítik előnyben. Nekem így, tejfölösen, habarva a kedvencem :).



Hozzávalók 2 főre
a főzelékhez:
500 g krumpli
125 g tejföl
1 púpozott ek. liszt
2 babérlevél
1-2 mk. só

a virslihez:
4 db bármilyen virsli
2 vékony szelet sajt
1 csepp étolaj







A krumplit megtisztítom, megmosom,






közepes méretű kockákra vágom.





Sózom, rádobom a babérleveleket, majd annyi vízzel teszem fel főni, amennyi ellepi.






A tejfölhöz hozzáadom a lisztet,




majd kézi habverő segítségével csomómentesre keverem.
Amikor a krumpli megpuhult, főzőlevéből egy merőkanálnyit hozzáadok a habaráshoz, azzal is elegyítem, csak ezután, folytonos keverés mellett adagolom a főzelékbe. 1-2 "rottyanás" után készen van.






A virsliket mélyen bemetszem.






A sajtszeleteket felcsíkozom,






majd a keletkezett "zsebekbe" dugom őket.






Egy sütésálló tál alját egy csepp étolajjal megkenek,





belehelyezem a virsliket. 180 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütöm.








A főzeléket a sült virslikkel melegen fogyasszuk! Aki szereti, csorgathat bele egy pici ecetet, vagy kínálhatja sült kolbászkarikákkal, akár fasírttal is.