Tojásos lecsó

Bár inkább nyári étel, én már ilyenkor, sőt, néha télen is elkészítem. Szerencsére ma már könnyen hozzájuthatunk a paprikához, paradicsomhoz szezonján kívül is, viszonylag elérhető áron, így nem jelenthet különösebb gondot a lecsófőzés. Nekünk már nagyon hiányoztak ezek az ízek, nem kellett azon törni a fejünket, mit csináljunk a maradékkal :).


Hozzávalók 2 főre:
2 paradicsom
2 paprika
1 újhagyma
4 tojás
1 ek. olívaolaj
1 tk. fűszerpaprika
1 mk. só
1 csipet vegeta
1 csipet bors
2 dl víz






Egy kis lábasban vizet forralok.






A zöldségeket megmosom.





A paradicsomokat kereszt alakban (épp csak a héj vastagságáig) bevágom,






majd körülbelül 1 percre a lobogó, forró vízbe teszem azokat.






Onnan kivéve, azonnal jéghideg vízbe helyezem őket,






ezután a héjuk már könnyen eltávolítható.





A paprikát félbevágom, csumáját, magjait eltávolítom, csíkokra vágom.
Az újhagymát felkarikázom.






A paradicsomot kockákra darabolom.






Az olívaolajat felmelegítem,





és néhány perc alatt megfonnyasztom rajta a hagymakarikákat.






Ráteszem a paprikát, és körülbelül 5 percig pirítom őket így együtt.






Jöhet rá a paradicsom.





A zöldség mixre szórom a fűszereket, a vegetát, a sót, a borsot, végül a fűszerpaprikát. Alaposan átkeverem,






majd felöntöm a vízzel. Közepes lángon, nagyjából 20 perc alatt a paprika megpuhul, a paradicsom szétfő, és a lé nagy része is elpárolog.





Minden tojást külön tálkában ütök fel, és egyesével adom a többihez, nehogy valamelyik romlott legyen.






Egy villa segítségével felverem habosra,





majd folytonos keverés mellett a lecsóhoz öntöm. Gyors mozdulatokkal, 1-2 percig keverem, ezután készen van.







Melegen fogyasztjuk. Aki szeretné, friss, puha kenyérrel is tálalhatja.