Tojásos lecsó
Bár inkább nyári étel, én már ilyenkor, sőt, néha télen is elkészítem. Szerencsére ma már könnyen hozzájuthatunk a paprikához, paradicsomhoz szezonján kívül is, viszonylag elérhető áron, így nem jelenthet különösebb gondot a lecsófőzés. Nekünk már nagyon hiányoztak ezek az ízek, nem kellett azon törni a fejünket, mit csináljunk a maradékkal :).
Hozzávalók 2 főre:
2 paradicsom
2 paprika
1 újhagyma
4 tojás
1 ek. olívaolaj
1 tk. fűszerpaprika
1 mk. só
1 csipet vegeta
1 csipet bors
2 dl víz
Egy kis lábasban vizet forralok.
A zöldségeket megmosom.
A paradicsomokat kereszt alakban (épp csak a héj vastagságáig) bevágom,
majd körülbelül 1 percre a lobogó, forró vízbe teszem azokat.
Onnan kivéve, azonnal jéghideg vízbe helyezem őket,
ezután a héjuk már könnyen eltávolítható.
A paprikát félbevágom, csumáját, magjait eltávolítom, csíkokra vágom.
Az újhagymát felkarikázom.
A paradicsomot kockákra darabolom.
Az olívaolajat felmelegítem,
és néhány perc alatt megfonnyasztom rajta a hagymakarikákat.
Ráteszem a paprikát, és körülbelül 5 percig pirítom őket így együtt.
Jöhet rá a paradicsom.
A zöldség mixre szórom a fűszereket, a vegetát, a sót, a borsot, végül a fűszerpaprikát. Alaposan átkeverem,
majd felöntöm a vízzel. Közepes lángon, nagyjából 20 perc alatt a paprika megpuhul, a paradicsom szétfő, és a lé nagy része is elpárolog.
Minden tojást külön tálkában ütök fel, és egyesével adom a többihez, nehogy valamelyik romlott legyen.
Egy villa segítségével felverem habosra,
majd folytonos keverés mellett a lecsóhoz öntöm. Gyors mozdulatokkal, 1-2 percig keverem, ezután készen van.
Hozzávalók 2 főre:
2 paradicsom
2 paprika
1 újhagyma
4 tojás
1 ek. olívaolaj
1 tk. fűszerpaprika
1 mk. só
1 csipet vegeta
1 csipet bors
2 dl víz
Egy kis lábasban vizet forralok.
A zöldségeket megmosom.
A paradicsomokat kereszt alakban (épp csak a héj vastagságáig) bevágom,
majd körülbelül 1 percre a lobogó, forró vízbe teszem azokat.
Onnan kivéve, azonnal jéghideg vízbe helyezem őket,
ezután a héjuk már könnyen eltávolítható.
A paprikát félbevágom, csumáját, magjait eltávolítom, csíkokra vágom.
Az újhagymát felkarikázom.
A paradicsomot kockákra darabolom.
Az olívaolajat felmelegítem,
és néhány perc alatt megfonnyasztom rajta a hagymakarikákat.
Ráteszem a paprikát, és körülbelül 5 percig pirítom őket így együtt.
Jöhet rá a paradicsom.
A zöldség mixre szórom a fűszereket, a vegetát, a sót, a borsot, végül a fűszerpaprikát. Alaposan átkeverem,
majd felöntöm a vízzel. Közepes lángon, nagyjából 20 perc alatt a paprika megpuhul, a paradicsom szétfő, és a lé nagy része is elpárolog.
Minden tojást külön tálkában ütök fel, és egyesével adom a többihez, nehogy valamelyik romlott legyen.
Egy villa segítségével felverem habosra,
majd folytonos keverés mellett a lecsóhoz öntöm. Gyors mozdulatokkal, 1-2 percig keverem, ezután készen van.
Melegen fogyasztjuk. Aki szeretné, friss, puha kenyérrel is tálalhatja.