Vaníliapudingos almaleves

Az almaleves az egyik legegyszerűbb a gyümölcslevesek között. Mindjárt meglátjátok, néhány lépés az egész, szerintem összesen fél órába sem telik az elkészítése. A főzés közben felszabaduló, fenséges illatok pedig szó szerint mosolyt csalnak az arcomra. A recept:



Hozzávalók 2 főre:
300 g alma
700 ml víz
2 ek. barna cukor (természetesen kristálycukor is lehet)
5 db egész szegfűszeg
fél citrom leve

a sűrítéshez:
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl tej







A fél citromot kifacsarom,





levét egy tálban (vagy már a lábasban, amiben a levest főzöm) a vízhez adom.






Az almákat megmosom, félbevágom,






meghámozom, magházukat eltávolítom.






Kockákra vágom,





majd a citromos vízbe teszem, hogy ne barnuljanak meg, mire az összes felkockázásával végzek.





Az almát ebben a citromos vízben felteszem főni a szegfűszeg, valamint a barna cukor társaságában.
Mire a víz felforr, az alma meg is puhul, szóval a folyamat ultragyors :).






A pudingot a 2 dl tejjel






kézi habverővel csomómentesre habarom.





Amikor az alma már puha, a pudingot állandó keverés mellett hozzáadom. Megvárom, míg újra felforr, azután készen van.







Mivel ez a leves multifunkcionális, a téli hidegben forrón tálalva pillanatok alatt átmelegít, míg a nyári hőségben, jól behűtve, üdítően hat savanykás aromájával.