Pikáns csirkemell sült almával
Egyre jobban kezdem megkedvelni a hús-gyümölcs párosítást, régebben nem rajongtam érte. Most az almát választottam, de még milyen jól tettem :). Dél körül érkezett is az üzenet: "Ez volt a legfinomabb ebéd, amit valaha ettem". Hát kell ennél több visszaigazolás?
Hozzávalók 2 főre
a húshoz:
30 dkg csirkemell
sült csirke fűszerkeverék
ízlés szerint só
2-3 ek. olívaolaj
a sült almához:
2 db alma
a hús sütéséből visszamaradt fűszeres olaj
a rizshez:
fél bögre basmati rizs
1 bögre víz
1 mk. só
kevés olívaolaj
A csirkemellet megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet.
Hosszában kettévágom.
A szeletek mindkét oldalát alaposan megfűszerezem, picit sózom. Természetesen, ha sós a keverék, akkor a sóval óvatosan bánjunk!
Az olívaolajat felhevítem,
és közepes hőfokon, oldalanként 5-5 percig pirítom a csirkemellet, majd kiszedem, félre teszem.
Az almákat meghámozom, megmosom,
felkockázom,
majd a visszamaradt olajon, közepes hőfokon, jól lepirítom.
Ekkor szűrővel papírtörlőre szedem az olajból, hogy a felesleges olaj arra folyjon.
A körethez is felforrósítom az olívaolajat,
majd azon 1-2 perc alatt átforgatom a rizst.
Felöntöm az 1 bögre forró vízzel, sózom, és időnként megkeverve 10 percig főzöm.
Az idő letelte után elzárom alatta a gázt, és fedő alatt további 10 percig hagyom, hogy a rizsszemek magukba szívják a maradék folyadékot, és szépen megduzzadjanak.
Hozzávalók 2 főre
a húshoz:
30 dkg csirkemell
sült csirke fűszerkeverék
ízlés szerint só
2-3 ek. olívaolaj
a sült almához:
2 db alma
a hús sütéséből visszamaradt fűszeres olaj
a rizshez:
fél bögre basmati rizs
1 bögre víz
1 mk. só
kevés olívaolaj
A csirkemellet megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet.
Hosszában kettévágom.
A szeletek mindkét oldalát alaposan megfűszerezem, picit sózom. Természetesen, ha sós a keverék, akkor a sóval óvatosan bánjunk!
Az olívaolajat felhevítem,
és közepes hőfokon, oldalanként 5-5 percig pirítom a csirkemellet, majd kiszedem, félre teszem.
Az almákat meghámozom, megmosom,
felkockázom,
majd a visszamaradt olajon, közepes hőfokon, jól lepirítom.
Ekkor szűrővel papírtörlőre szedem az olajból, hogy a felesleges olaj arra folyjon.
A körethez is felforrósítom az olívaolajat,
majd azon 1-2 perc alatt átforgatom a rizst.
Felöntöm az 1 bögre forró vízzel, sózom, és időnként megkeverve 10 percig főzöm.
Az idő letelte után elzárom alatta a gázt, és fedő alatt további 10 percig hagyom, hogy a rizsszemek magukba szívják a maradék folyadékot, és szépen megduzzadjanak.
Már csak egyetlen lépés maradt hátra, a tálalás: