Pikáns, mustáros húsgolyócskák natúr salátával
A húsgolyók mindig és mindenhol sikert aratnak, függetlenül attól, milyen ízesítéssel, vagy összetétellel készülnek. Én most egy kis mustárt használtam bolondításnak, illetve zabpehely hozzáadásával értem el a kellő keménységet a formázáshoz.
Alig bírtam magammal, miközben sült, fenséges illatok lepték el a konyhát.
Hozzávalók 15 db golyóhoz:
250 g darált pulykahús
2 púpozott ek. apró szemű zabpehely
1 db tojás
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek. mustár
1 csapott tk. fűszerpaprika
1 mk. citromlé
1 késhegynyi bors
fél mk. só
a salátához:
6 levél jégsaláta
2 db nagyobb paradicsom
1 db zöldpaprika
2 csomag mozzarella sajt
1 ek. olívaolaj
A hagymákat meghámozom, megmosom.
A darált húst egy tálba teszem.
A vöröshagymát finomra vágom,
és a pulykahúshoz adom. A fokhagymát is rátöröm.
A többi hozzávalóval együtt gondosan összegyúrom,
majd 15 percen át pihentetem a masszát.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A húskeverékből nedves kézzel diónyi golyókat formálok, és azokat a tepsire sorakoztatom.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm őket.
A salátához előkészített zöldségeket megmosom, tetszőleges darabokra vágom.
A sajtot is felkockázom.
Alig bírtam magammal, miközben sült, fenséges illatok lepték el a konyhát.
Hozzávalók 15 db golyóhoz:
250 g darált pulykahús
2 púpozott ek. apró szemű zabpehely
1 db tojás
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek. mustár
1 csapott tk. fűszerpaprika
1 mk. citromlé
1 késhegynyi bors
fél mk. só
a salátához:
6 levél jégsaláta
2 db nagyobb paradicsom
1 db zöldpaprika
2 csomag mozzarella sajt
1 ek. olívaolaj
A hagymákat meghámozom, megmosom.
A darált húst egy tálba teszem.
A vöröshagymát finomra vágom,
és a pulykahúshoz adom. A fokhagymát is rátöröm.
A többi hozzávalóval együtt gondosan összegyúrom,
majd 15 percen át pihentetem a masszát.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A húskeverékből nedves kézzel diónyi golyókat formálok, és azokat a tepsire sorakoztatom.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm őket.
A salátához előkészített zöldségeket megmosom, tetszőleges darabokra vágom.
A sajtot is felkockázom.
A saláta összes, immár feldarabolt hozzávalóját egy tálba öntöm. Alaposan összeforgatom, meglocsolom kevés olívaolajjal, és máris tálalok.